Janneke de Bijl

Doet u ook mensen?

Geloof het of niet, maar in feite is Janneke een optimist. Altijd al geweest ook. Zo ingewikkeld is het leven niet: Als je moe bent, ga dan zitten. Als je iets niet leuk vindt, stop er dan mee. Het enige probleem is dat andere mensen vaak niet naar haar luisteren, terwijl ze toch echt 550 op haar Cito-toets had. 

Janneke zit misschien in een degelijke verpakking, maar van binnen is ze dwarser dan dwars. Ze analyseert, ageert, demonstreert, relativeert en playbackt. 

Doet u ook mensen? is een voorstelling over de keerzijde van vriendschap en de hardheid van dierenliefde. Met als wezenlijke vragen: Hoe gaat het nu met de Hutu’s en de Tutsi’s? Kun je iemand redden die dood wil? En waar plaats je de uitroeptekens in je agenda?

Janneke de Bijl won Cameretten, is lid van Comedytrain en werd door de Volkskrant uitgeroepen tot comedytalent van 2019. Daarnaast maakt ze zich regelmatig druk op Radio 1 en daarbuiten. Doet u ook mensen? is haar derde cabaretprogramma. In de zomer van 2023 verscheen haar debuutroman Als, dan bij Nijgh & van Ditmar. En o ja, ze is ook nog filosoof – niet continu, maar wel steeds.


De pers over Janneke:

“De luchtige anekdotes (…) maken dat de meer kwetsbare en pijnlijke stukken des te harder aankomen.” Trouw

“Een stap voorwaarts om een completer cabaretier te worden” Theaterkrant
“Wat fijn dat er types als Janneke de Bijl rondlopen.” – Parool


Credits: 

Regie: Selma Susanna

Muziek: Jan-Willem Rozenboom


Techniek: Dion Schuddemat, Niesje van Apeldoorn

Met dank aan: Jans Budding, Jasper Dijkema en Jochen Otten

Zaterdag

16

November 

2024

Aanvang: 20:00 uur
Prijs: €19,50(incl. garderobe en consumptie, excl. servicekosten)