Tobi Kooiman

'Best of'

05 maart 2022

20:00 uur

LET OP: GEWIJZIGDE DATUM!!

Toegangsprijs €19,50 (incl. consumptie en garderobe)

over Tobi

Tobi Kooiman is cabaretier, stand-up comedian, wiskundige en stoïcijn, en “strooit met een spervuur aan grappen, die bijna allemaal raak zijn. (…) Een waar feest voor de theaterbezoeker.” Aldus de jury van Cameretten. Een uitverkocht Oude Luxor Theater bekroonde hem met de Publieksprijs.

Verder roemde NRC zijn “talent voor een coherent verhaal, slimme grappen en opvallende redeneringen”.

Op het podium doet hij verwoede doch vergeefse pogingen om zijn logica toe te passen op het leven en de vraagstukken die daar onvermijdelijk bij komen kijken. Dat het publiek daar ongegeneerd doorheen lacht neemt hij op de koop toe.

Tobi heeft ruime ervaring op de verschillende comedypodia. De Volkskrant tipte hem als een van de drie grootste comedytalenten van 2021, het jaar waarin hij solo gaat met zijn eerste voorstelling: Best Of.

Prijzen:

  • Publieksprijs Cameretten 2019

  • Publieksprijs Comedy Talent Award 2016

  • Talent Comedy Award 2016

  • Juryprijs Amsterdams Studenten Cabaret Festival 2015

over de show

Best Of is het eerste avondvullende programma van cabaretier Tobi Kooiman. Je kunt maar beter goed uit de startblokken komen, toch?

Met zijn wiskundige achtergrond en stoïcijnse houding probeert Tobi zijn levensvraagstukken met logica te benaderen. Hij ziet overal (non-)causale verbanden en onderzoekt het statistiek misbruik in de samenleving. Soms pakt dat goed uit, maar vaak levert het wonderlijke situaties op.

Genoeg om een mooie avond mee te vullen.